שכיחות כאבי הגב באוכלוסייה הוא כ 85%. ניתוח הוא פתרון נכון רק לאחוז קטן מאוד ביניהם. חשוב לדעת שבמקרים בהם יהיה צורך בניתוח, מומלץ לא לדחות את ההחלטה הניתוחית כדי להימנע מנזקים וסיבוכים עתידיים!
באופן כללי ניתן לומר, שככל שהבעיה קטנה יותר ניתן לפתור אותה בניתוח קטן כגון ניתוח אנדוסקופי או שאיבת דיסק, וככל שהבעיה חמורה יותר נדרש ניתוח גדול יותר. לעיתים יש צורך בקיבוע עמוד שדרה כלומר, החדרת ברגים לחוליות לחיזוק מבנה עמוד השדרה. פעולה זאת יכולה להתבצע בעזרת מערכת ניווט שמקטינה סיבוכים ניתוחיים. ובחלק מהניתוחים כגון ניתוחי עקמת משתמשים במערכות לניטור חוט השדרה שממזערת את הסיכונים בניתוח.
המיומנות והידע בשילוב עם מיטב הטכנולוגיות מפחיתות את סיכוני הניתוח, אך עדיין יש לקחת בחשבון שקיים אחוז נמוך של סיבוכים. הסיבוכים השכיחים ביותר הם זיהומים, וקרע של מעטפת חוט השדרה.
החרדה משיתוק עקב ניתוח מובנת, אך מקרים אלו הם נדירים, כמעט אפסיים.
* ניתוחי הגב נועדו לפתרון בעיות משמעותיות, אך גם לאחר ניתוח יתכנו כאבי גב ברמה כלשהי אך יאפשרו חזרה לתפקוד.
ד"ר לייטנר מנתח גב למעלה מעשרים שנה ובעשור האחרון ניהל את היחידה לניתוחי עמוד שדרה בבית חולים מאיר. כמו כן, כיהן כנשיא האיגוד הישראלי לעמוד שדרה.
עסק שנים רבות בתחום מחלות וניתוחים אונקולוגיים של עמוד השדרה ואף כתב את הקוד לניתוחים אלו עבור משרד הבריאות. בנוסף עמד בראש הוועדה להצטיידות מיכשור מתקדם לניתוחי גב עבור כל בתי החולים של קופת חולים כללית במשך שמונה שנים.
במהלך השנים ביצע אלפי ניתוחי גב בישראל וברחבי העולם ובהזדמנויות שונות בסין, שם לימד והכשיר את הרופאים המקומיים על בעיות מורכבות בעמוד השדרה וניתוחי גב שונים.
מחלוצי השימוש ברובוט לניתוחי עמוד שדרה והראשון שהכניס את מערכת הניווט לניתוח עמוד שדרה לבתי החולים הציבוריים.
ד"ר לייטנר מומחה בכל ניתוחי עמוד השדרה: ניתוחי פריצת דיסק, ניתוחי הצרות תעלה, שברים בחוליות, גידולים וגרורות בחוליות וניתוחי עקמת.